Opråb fra fiskerne: Sæt tobiskvoten op

0
REKLAMA

Af Jens Nørgaard

Der er et stort ønske om hjælp til selvhjælp blandt fiskere i hele Danmark. I stedet for støtte, ønsker de bare at få lov til at fiske.

EU-parlamentariker og næstformand samt koordinator i parlamentets fiskeriudvalg, Søren Gade, (V), har modtaget et opråb fra de danske fiskere omkring tobisfiskeriet. 

Skipper Henrik Christensen, HM 424 Westbank har sendt Søren Gade et brev angående dette års tobisfiskeri, og mange af hans kollegaer samt fiskemelsfabrikkerne er medunderskrivere på brevet.

Du kan læse brevet i sin helhed her:

Hej Søren Gade
Jeg skriver i dag dette brev til dig direkte, da dette er livsnødvendigt for flere fiskere i hele Danmark, og jeg skriver på vegne af dem.
Der er rigtig mange tobis i havet lige nu, som fartøjerne ikke kan få adgang til, da den mængde kvote, der er til rådighed gør, at der ikke kommer noget til udlejning.
Mange mindre fartøjer plejer at få adgang til at leje tobis med aftaler på 1/3 af salgsværdien, når de er færdige med rationsfiskeriet.
I et normalt år ville det være muligt at gå tilbage til fiskeri efter jomfruhummer, fisk og rejer. Men priserne på disse arter er i bund pga. COVID-19, og fiskere ønsker ikke støtte, når der simpelthen er muligheder i at kunne fiske sig ud af en krise.
Fiskeri i skrivende stund 150 tons tobis om dagen til mindre fartøjer, der laster mellem 50-200 tons.
Fakta:
Den danske del af årets TAC på tobis er ca. 200.000 tons.
Den biologiske rådgivning lyder på ca. 400.000 tons, og der har i november og december været de historisk næsthøjeste tal for skrabetogterne nogensinde i område 2.
På grund af ekstraordinær forsigtighed er kvoten holdt kunstigt/politisk nede. Selv om vi snart kan gå på nakken af tobis uden at få våde tæer i område 2.
Vores ønske er, at kvoten bliver sat væsentligt op, så mindre fartøjer kan få adgang via lejeaftaler med de fartøjer, der har kvoterne.
Fabrikkerne kan aftage fisken. Verdensmarkedet skriger efter proteiner!
Søren, vi håber og tror, du kan hjælpe, da du er det bedste bud på en dansker i EU-systemet, der kan hjælpe os. Vi hører hele tiden, at man ikke kan gøre noget, fordi det skal gå gennem EU.
Med venlig hilsen
Henrik Christensen (HM424 Westbank)

Følgende fartøjer er medunderskriver:
L 47 Camilla
HM 266 Thronder
Hm 281 Mercy
Hm 365 Mati
Hm 75 Morten Malene
H 45 Lone
H 10 Hanne
H 777 Agersø
O 42 Gefion
A 357 Hanne Due
Fn 339 Sofia
R 193 Andrea
Nd 58 Moonlight
As 157 Trutte
RS 200 Susane
FN 321 Line Dalgård
HG 31 Sedinah
O 91 Albatros
R 86 Lis Hansa
R 222 Bornø
Ri 428 Nordkysten
Hg 236 Milton
Hg 398 Nitrime
RI 457 Kirsten Fjord
R 3 Orion
HM 177 Lisa Fly
HM 88 Dorte Bøgedal
Derudover underskriver følgende:
FF Skagen. (Fiskemels fabrik) Skagen og Hanstholm
999 Trible Nine (fiskemels fabrik)
MID (Fiskemelsforeningen)

(Visited 11 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here