Maersk-styrmand hjemme efter fem måneder

  0
  REKLAMA

  Det tegnede ellers til at blive en helt almindelig tur, da Camilla Vestergaard i november i fjor påmønstrede det enorme containerskib med en kapacitet på godt 20.000 teu, som Maersk fik leveret i starten af 2019.

  Destinationen var et værft i Kina, omkring 1.000 km. fra Wuhan, hvor de første corona-dødsfald blev rapporteret i december, hvor Maastricht Maersk ankom.

  Og herefter blev intet normalt for styrmanden og resten af den 20 mand store besætning.

  “Så lå vi på et værft, hvor der var minimumbemanding. Vi kunne ikke få reservedele. Vi kunne ikke få proviant. Vi kunne ikke komme i land, til læge, tandlæge eller noget som helst, siger andenstyrmanden til TV 2/Fyn.

  Først midt i marts kunne skibet sejle fra værftet i Kina, men på det tidspunkt havde coronakrisen bredt sig til resten af verden med lukning af lande, flyforbindelser og mulighederne for besætningsskift.

  “Det ligger nok i menneskets natur, at man kan vænne sig til mange ting. For os blev det en vane, at man stod op hver dag, udførte sit arbejde og accepterede situationen. Vi kunne ikke andet,” siger hun i indslaget, som TV 2 Fyn bragte i søndag.

  Se hele indslaget HER og hør, hvordan Camilla Vestergaard endelig kom hjem.

  Kilde: TV 2/Fyn

  (Visited 6 times, 1 visits today)