Gode udsigter for industrifiskeriet

0
Arkivfoto
REKLAMA

Det tegner til at blive en god sæson for den danske flåde af fiskeskibe, der gik efter arterne, der går under betegnelsen industrifisk. Blåhvilling, tobis og senere kommer fiskeri efter brislinger, der i år har fået en betydelig større kvote end det foregående år. Der er således lyse udsigter for industrifiskerne i indeværende år efter det noget magre år i 2019

Af Bent Mikkelsen

En række fiskere har allerede nydt godt af fiskeriet efter blåhvilling, som typisk er sket i farvandet vest for Irland. Der er sejlet en hel laster til Danmark, hvor bl.a. fiskerindustrien i Hanstholm har været modtager. I løbet af én uge blev der losset 8.500 tons fordelt på fire store fiskeskibes ankomst. Den følgende uge blev der modtaget et tilsvarende antal tons til losning i Hanstholm. 

Kvoterne på tobis er fordoblet i forhold til 2019 og derfor ventes, der meget høj aktivitet omkring fiskeriet af denne type fisk. I 2020 er der en kvote på 215.863 tons mod 106.387 tons i 2019. Det giver en gennemsnitsværdi på fangsten på 417 mio. kr. baseret på gennemsnitsprisen på tobis i 2019. 

Resten af artiklen kan læses i FiskerBladets online udgave her.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here