Maersk Drilling reducerer og fyrer flere

  0
  REKLAMA

  Det er mindre end to måneder siden, at Maersk Drilling reducerede forventningerne til årets driftsresultat og blot et par uger siden, at afskedigelserne af mellem 250 og 300 medarbejdere offshore blev meldt ud.

  Men den negative trend på markedet er fortsat lige siden med udmeldinger fra olie- og gasselskaber om yderligere reduktioner, stop for nye projekter og aflysninger af eksisterende kontrakter.

  På den baggrund har Maersk Drilling igen vurderet udsigterne for resten af året og nedjusterer nu guidance for 2020 driftsresultatet (EBITDA) fra 325-375 mio. dollar til 250-300 mio. dollar.

  Selskabet vil samtidig starte en proces, der skal lede til afskedigelsen af 150-170 ansatte på land.

  “Med udbruddet af Covid-19 og de lavere oliepriser står vi overfor en hidtil uset virkelighed med betydelige konsekvenser for vores forretning. Vores ambition er at forblive en førende virksomhed i vores branche, og for at sikre denne position er vi nødt til at tilpasse vores omkostningsstruktur til det nuværende forretningsmiljø. Det betyder, at vi er nødt til at tage skridt til at reducere arbejdsstyrken, hvilket er uheldigt – ikke mindst i lyset af den store indsats, som vores dygtige og dedikerede medarbejdere yder, også i de sidste kritiske måneder,” udtaler Jørn Madsen, CEO i Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

  Kursen på selskabets aktier, der i forvejen er i bund, tog efter annonceringen af den reviderede guidance og afskedigelserne et mindre dyk til kurs 145,50 kr. men handels kl. 14 fortsat over dagens åbningskurs.

  Kilde: Maersk Drilling

  (Visited 10 times, 1 visits today)