IMO retningslinjer skal sikre besætningsskift

  0
  REKLAMA

  ”Den vigtigste konklusion er, at man godt kan foretage besætningsskift under krisen, og det er der hårdt brug for. En del søfolk har været på havet meget længe, og der er behov for, at de bliver afløst. Med retningslinjerne i hånden bliver det forhåbentlig muligt at få flere hjem,” siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

  Danske Rederier har selv været aktive i udformningen af retningslinjerne, da det betragtes som en hovedprioritet at hjælpe rederierne med at få skiftet besætninger. Lige nu er ca. 10.000 søfolk ombord på danskflagede skibe. Af dem er ca. 2.250 danskere. 

  ”Udfordringen er de mange forskellige nationale forholdsregler, som bliver indført for at begrænse smitten med coronavirus. Der kan være gode grunde til, at de bliver indført, men vi er nødt til at betragte søfarende, som nøglemedarbejdere, der har et særligt behov for at kunne rejse til og fra lande. Jeg krydser fingre for, at så mange lande som muligt vil bruge de nye retningslinjer fra IMO,” siger Anne W. Trolle.

  Guiden om besætningsskift er grundig og gennemgår trin for trin alle facetter af et besætningsskift fra før den søfarende, der skal påmønstre, rejser hjemmefra, til den afmønstrede søfarende er kommet sikkert hjem.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 8 times, 1 visits today)