Det blå spisekammer er fremtidens redning

0
"Om så vi flyver en lokalt produceret laks til Kina og tilbage, så er den stadig mere bæredygtig at spise end en ko,” siger Axel Boisen fra Fiskeri- og Søfartsmuseet (Privatfoto)
REKLAMA

Havets ressourcer er afgørende, hvis kloden skal nå sine klimamål. Projektet ”Mad til milliarder fra havet” gør op med fordommene og viser vigtigheden af fiskeri i fremtiden.

Af Lærke Worsøe

”Der skal serveres proteiner fra havet, hvis vi skal spise bæredygtigt. Så simpelt er det,” slår Axel Boisen fast. Han er tovholder på projektet ”Mad til milliarder fra havet,” som Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg skaber i 2020. Målet er en rejsende museumsudstilling, et interaktivt undervisningsmateriale og en national konference i slutningen af året.

Fiskeri- og Søfartsmuseet er landets museum for erhvervsfiskeri, og derfor har de påtaget sig opgaven at oplyse om fiskeriets bæredygtighed.

”Diskussionen af fiskeriets bæredygtighed handler næsten kun om bestandenes størrelser. Ikke fødevarens CO2-aftryk. Og det er en klimamæssig fejl, for intet andet animalsk protein er generelt mere bæredygtigt,” siger Axel Boisen. 

Projektet har modtaget støtte fra Fiskeristyrelsen samt de øvrige samarbejdspartnere i projektet, Danmarks Pelagiske Producent Organisation, Dansk Akvakultur, Hedeselskabet og Marine Ingredients Denmark.

”Vi håber, at almindelige mennesker – og ikke mindst de unge – kommer til at få en bedre forståelse af moderne fiskeri; Hvordan det foregår og hvilket fødevarepotentiale, havet rummer. Vi vil sætte fokus på den gode historie og gøre op med myten om, at vi støvsuger havene for fisk,” siger direktør i DPPO, Esben Sverdrup-Jensen.

Læs resten af artiklen i FiskerBladets e-magasin her.

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here