Norden opjusterer forventningerne

  0
  REKLAMA

  Rederiet Norden startede 2020 stærkt med et justeret perioderesultat på 29 mio. dollar – eller godt fire gange bedre end samme kvartal i fjor. Resultatet blev opnået gennem overskud i alle tre forretningsenheder.

  “På trods af de udfordrende omstændigheder opnåede NORDEN et justeret resultat på 29 mio. dollar – det bedste resultat for første kvartal siden 2015. Dry Operator viste styrken af sin forretningsmodel og leverede en solid præstation i et svagt marked. Den nyetablerede Tanker Operator fik en meget positiv start på året som følge af god positionering i et stærk marked. Alle tre forretningsenheder leverede et overskud i kvartalet, og NORDEN opjusterer forventningerne til 2020 til USD 30-80 mio.,” udtaler CEO Jan Rindbo i en kommentar til kvartalsregnskabet.

  Hidtil har Norden forventet et overskud på 30-70 mio. dollar og opjusteringen ledsages da også af en bemærkning om, at forventningerne er forbundet med “en stor grad af usikkerhed” som følge af uvisheden omkring Covid-19 og genåbningen af de forskellige økonomier.

  De tre forretningsenheder, Asset Management, Dry Operator og Tanker Operator bidrog med henholdsvis 7 mio. dollar, 4 mio. dollar og 18 mio. dollar til det periodens resultat på 29 mio. dollar.

  Norden peger på et generelt svagere markedsgrundlag som følge af Covid-19 nedlukninger.
  På tørlast ser rederiet et meget svagt spotmarked med Supramax- og Panamax-rater 16-18 pct. lavere end i 1. kvartal 2019, mens Tanker Operator har nydt godt af en kraftig stigning i raterne på grund af efterspørgsel på flydende olielagre og på den baggrund har fået en “meget positiv start på året som følge af god positionering i et stærkt marked”.

  På Asset Management fik rederiet fordel af en høj afdækning i Tørlast og øget eksponering i tankmarkedet, mens scrubber-værdierne faldt som følge af et mindre prisspænd mellem brændstoftyperne, skriver rederiet.


  Kilde: Norden

  (Visited 4 times, 1 visits today)