Eimskip har taget levering af Dettifoss

  0
  REKLAMA

  Royal Arctic Line og Eimskip har købt tre nye atlantskibe i fællesskab – Royal Arctic Line ejer et af skibene, Tukuma Arctica, mens Eimskip ejer to, Dettifoss og Bruarfoss.

  Samarbejdet mellem de to nordatlantiske rederier skulle være gået i gang i løbet af 1. kvartal 2020, men blev udskudt, fordi der blev konstateret tekniske udfordringer med akselgeneratoren om bord på Dettifoss.

  Efterfølgende forhindrede udbruddet af corona indrejse i Kina, hvorfor prøvesejladserne af Dettifoss ikke kunne gennemføres. Midt i sidste måned var forholdene i Kina forbedret så meget, at prøvesejladserne kunne gennemføres, og fredag tog Eimskip – som det fremgår af billedet herover – så levering af Dettifoss.

  Dettifoss forlader om kort tid Kina for at påbegynde den 40 dage lange sejlads til Europa. Efter planen vil containerskibet være klar til at indgå i den nye samsejlads med Royal Arctic Line fra slutningen af juni.

  Herefter er det planen at Eimskip og Royal Arctic Line vil skiftes til at anløbe Grønland med de nye skibe hver uge, således at Tukuma Arctica vil stå for en tredjedel af anløbene.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)