Hirtshals Havn fik overskud på 10,3 mio. kr.

  0
  REKLAMA

  ”Vi har en begrundet tiltro til, at vi kan fortsætte den vækst, vi har oplevet gennem de seneste 10 år. Den forventning er naturligvis begrundet i de aktiviteter og udviklingsarbejder, der allerede er sat i gang på havnen”, siger Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand for Hirtshals Havn.

  ”Det er vores ambition, at de kommende år vil være præget af yderligere udlejning af arealer samt nye ruter til Hirtshals Havn. Derudover ser vi naturligvis frem mod opstart af godsjernbanetrafik i slutningen af 2020 eller starten af 2021”, siger Anker Laden-Andersen.

  Havnens omsætning rundede sidste år 76,1 millioner kroner, og overskuddet lød på 10,3 millioner kroner – hvilket ledelsen betegner som tilfredsstillende.

  Mens de store danske havne ifølge Danmarks Statistik har oplevet et gennemsnitligt fald i godstrafikken på 2,2 procent, har Hirtshals Havn imidlertid kunne konstatere en vækst i godsvolumen på 2,6 procent.

  For 2020 og 2021 forventer havnen en positiv udvikling i tilførslerne af fisk, ligesom det forventes, at godstransporten vil fortsætte på det vækstspor, som det har fulgt det seneste årti. Havnen er imidlertid også klar over, at den recession, der som konsekvens af COVID-19 pandemien, præger Europa, vil betyde en omsætningsnedgang i 2020. Dette vil imidlertid ikke påvirke de langsigtede udviklingspotentialer.

  Kilde: Hirtshals Havn

  (Visited 8 times, 1 visits today)