Fyldte tankskibe venter på bedre tider

  0
  REKLAMA

  US Coast Guard har ansvaret for sikkerheden til søs og i det sydlige Californien, og de har i øjeblikket nok at gøre med at holde øje med de stadig flere supertankere, som fuld lastet ankrer op ud for kysten, mens ejerne af lasterne venter på bedre dage. Se videoen i bunden af artiklen.

  I slutningen af den forgange uge lå der således 27 tankskibe for anker ud for den californiske kyst ved San Pedro, ifølge US Coast Guard

  Bloomberg estimerer, at de opankrede skibe – inkl. dem, der ligger i San Francisco området – indeholder omkring 20 mio. tønder olie – svarende til hele USA´s daglige forbrug før coronakrisen.

  Og i følge analysefirmaet Vortexa er der nu mellem 115 og 150 mio. tønder råolie oplagret på skibe rundt omkring i verden. Dertil kommer op mod 70 mio. tønder diesel, benzin, flybrændstof og andre raffinerede produkter, der ligeledes er oplagret på skibe rundt omkring i verden.

  Behovet for at benytte tankskibe til lager har i den grad været med til at presse dagsraterne i vejret, hvilket også er smittet positivt af på kurserne på aktier i tankskibsrederier.

  Kilde: US Coast Guard

  (Visited 12 times, 1 visits today)