Oprejsning på vej til fyret kaptajn

  0
  REKLAMA

  Kaptajnen blev frataget kommandoen på hangarskibet med en besætning på mere end 4.000 mand, fordi han havde klaget sin nød til den amerikanske flådes ledelse i et brev, der var blevet lækket til pressen.

  “Vi er ikke i krig. Søfolk behøver ikke at dø. Hvis vi ikke reagerer nu, fejler vi i forhold til at tage os af vores vigtigste aktiv – vores søfolk,” skrev kaptajn Brett Crozier bl.a. i det opsigtsvækkende brev mandag 30 marts, hvor han opfordrede til, at de mere end 4.000 søfolk fik mulighed for at komme fra borde og blive isoleret.

  På det tidspunkt var op mod 80 er testet positiv.
  Crozier blev sat fra bestillingen dagen efter brevet var kommet frem i offentligheden af flådeminister Thomas Modly.

  Han fløj derefter til Guam, hvor hangarskibet havde lagt til, og holdt her en tale til skibets besætning over hangarskibets interne højttalersystem, hvor han beskrev kommandør Brett Crozie som dum og naiv, og uegnet til at stå i spidsen for et hangarskib.

  Da det kom frem, måtte han trække sig fra sin post.

  Mere end 600 af de godt 4000 søfolk om bord på USS Theodore Roosevelt er siden blevet testet positiv for Covid-19.

  Efter flådeministerens afgang blev det annonceret, at kaptajnens sag ville blive undersøgt. Det er så sket nu.

  Anbefalingen om at genindsætte Crozier i sin stilling blev givet på et møde fredag mellem den amerikanske forsvarsminister Mark Esper og flådeledelsen, erfarer Reuters fra højtstående kilder, der ønsker at være anonyme.

  Den endelige beslutning om at genindsætte Brett Crozier afventer nu forsvarsministerens endelige beslutning.

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)