Clipper Bulk fyrer hver fjerde på land

  0
  REKLAMA

  “Tørlastmarkedet har kæmpet med uholdbart lave fragtrater i årevis, men Covid-19 pandemien har forværret situationen og forårsagen til stejl nedgang i efterspørgslen og fragtraterne,” siger Peter Nordborg, der er CEO i Clipper Bulk.

  “Vi er nødt til at tilpasse os denne nye virkelighed, og vi foretager disse ændringer for at være på forkant med situationen,” tilføjer han.

  Clipper Bulk tror ikke på, at der er udsigt til en hurtig forbedring af situationen.
  “Fremfor at håbe på, at markederne vil blive normaliseret i løbet af tre til seks måneder, har vi de nødvendige skridt til at drive en levedygtig forretning i dagens underdrejede markeder,” siger Peter Nordborg.

  Clipper Bulk vil nu primært fokusere på overskudsgivende niche aktiviteter. Det er bl.a. Clipper Steel, der opererer i USA og Mexico i samarbejde med den delejede IPA Steel Terminal, og Compass Rose, der er et joint-venture med en columbiansk gødningproducent.

  Indtægter fra disse og andre nicheaktiviteter forventes at kunne dække Clipper Bulks omkostningsbase efter nedskæringerne.

  Rederiet vil dog også fortsat, men forsigtigt opererer i spotmarkedet for at betjene gamle kunder og partnere.

  Clipper Bulk opererer op til 85 skibe, inklusiv dem, der drives i pools. Og aktiviteterne her vil ikke blive berørt af nedskæringerne, oplyser rederiet.

  Arbejdet med at integrere verdens ældste pool, Bulkhandling, der i marts blev købt af Torvald Klaveness, fortsætter således som planlagt.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)