Rigselskaberne bløder: Sælg, sælg, sælg

  0
  REKLAMA

  Olieprisen bratte fald har allerede betydet, at rigselskaberne har oplevet aflyste eller forkortede kontrakter og der er ikke udsigt til bedring, vurdererer analytikere.

  I en ny analyse anbefaler Danske Bank Markets nu investorerne til at sælge ud af aktier i en række børsnoterede selskaber, herunder John Fredriksens Seadrill og Tor Olav Trøms Bor Drilling.

  Seadrill-aktien har i løbet af et år tabt knap 94 pct. af sin værdi og handles i dag til lige godt 5 norske kroner.
  Samme nedtur har Borr Drilling aktien været udsat for. Den har i løbet af et år mistet 96 pct. af sin værdi og handles til ca. 5,40 norske kroner i dag.

  Men den kurs er for høj, mener Danske Markets, der sætter kursmålet på begge aktier til blot 1,00 norsk krone.

  De to norske selskaber er i lighed med mange andre rigselskaber tynget af en høj gæld. Samtidig betyder de lave oliepriser, at olieselskaberne opsiger kontrakter i stor stil. Og den cocktail vil sansynligvis fører til flere konkursbegæringer og restruktureringer i den kommende tid, forudser DNB Markets ifølge det norske medie e24.no.

  Og her kan de to norske selskaber meget vel være i blandt.

  Maersk Drilling har også hårdt ramt af nedturen og har fået skåret knap 75 pct. af aktiernes kursværdi siden børsintroduktionen i april i fjor.
  Men det danske selskab har en af de laveste gældsbyrder i industrien og er dermed ikke i farezonen.
  Danske Bank Markets nedvurderer dog alligevel aktien fra “køb” til “hold” og angiver et kursmål på 150 kr. ifølge e24.no.

  Det var da også det niveau, aktien lå på i fredags. Men i dag handles den til omkring 134 kr.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)