Uggla ser mørke skyer i horisonten

  0
  REKLAMA

  Det gik pænt godt for A.P. Møller Fondens investeringsselskab, A.P. Møller Holding i 2019, hvor nettoværdien af aktiverne voksede med 18,5 mia. kr. til 117 mia. kr og overskuddet landede på 4,8 mia. kr. viser regnskabet.

  Det var primært ejerskabet til 41,5 pct. af A.P. Møller – Maersk, hvis vækst i aktiekursen bidrog med godt 9 mia. kr. til investeringsselskabet.

  Men Corona-krisen ser foreløbig ud til at kunne give et særdeles negativt resultat for selskabet i år, hvor der ifølge beregninger fra Finans foreløbig er skåret knap 35 mia. kr. af A.P. Møller Holdings ejerandele i Mærsk, Danske Bank og Maersk Drilling på grund af kursfaldet på disse aktier.

  “Mens de generelle finansielle tal og udviklingen år-til-år maler et relativt rosenrødt billede, og mens vi anerkender de mange positive skridt, der er taget hen over det seneste år for at styrke vores porteføljeselskabers markedsposition og gruppens balance, så er vi opmærksomme på den nylige, meget negative udvikling og de mørke skyer i horisonten som følge af covid-19-pandemien,” skriver Robert Mærsk Uggla, adm. direktør for A.P. Møller Holding, i sin ledelsesberetning i regnskabet.

  A.P. Møller Holding ejer ud over aktieposten i A.P. Møller – Maersk bl.a. også 41 pct af aktierne i Maersk Drilling, 21,3 pct. af aktierne i Danske Bank og har i 2019 erhvervet 100 pct. af KK Wind Solutions.

  Kilde: A.P. Møller Holding

  (Visited 7 times, 1 visits today)