Sagsanlæg mod rederi for corona-dødsfald

  0
  REKLAMA

  Den 64-årige Chung Chen døde den 4. april i Los Angeles af Covid-19 efter at have været på et 10 dages krydstogt rundt om New Zealand med Ruby Princess, der sluttede i Sydney 18. marts. Han blev dermed det 21. dødsfald blandt passagerer, der var om bord på skibet.

  Nu kræver familien 1,6 mio. dollar i erstatning.

  Sagen mod Princess Cruises er baseret på rederiets grove uagtsomhed, da det lod skibet sejle ud den 8, marts vel vidende, at der var en enorm risiko for at passagererne kunne blive smittet med Covid-19, fortalte familiens advokat til tv-stationen ABC.

  Også hustruen og datteren blev smittet, men overlevede begge.
  Dødsfaldet kunne være forhindret, hvis Princess Cruises, der er et datterselskab under Carnival, “havde sat sikkerhed over indtjening” sagde advokat Debi Chalik.

  I sagsanlægget fremhæver advokaten, at ombordstigningen blev forsinket i næsten seks timer uden at de ventende passagerer fik oplysninger om årsagen.
  “Tilsynelandende forsøgte de at rengøre skibet og gøre det klar til at sejle igen trods de mange smittetilfælde, der blev konstateret på skibets tidligere tur, hvor omkring 200 passagerer og besætningsmedlemmer havde symptomer på at være smittet med virussen,” sagde advokaten

  Da Ruby Princess ankom til havnen i Sydney fik de 2.700 passagerer lov til at forlade skibet uden yderligere tjek. 700 af dem er senere testet positiv for Covid-19, mens 21 af dem er døde.

  Kilde: Daily Mail

  (Visited 6 times, 1 visits today)