Enighed om lidt større åbning i nat

  0
  REKLAMA

  Det tog formændene for Folketingets partier omkring fem timer at blive enige om en udvidet åbning af Danmark i aftes. Ønskerne var mange – bl.a. til en hurtig åbning af høj- og efterskoler, restauranter og caféer.

  Men direktøren for Statens Seruminstitut Kåre Mølbak deltog også i videokonferencen, og han havde på forhånd givet sin anbefaling i et notat til partilederne.

  Her skrev han, at “det på nuværende tidspunkt ikke anbefales ud fra en sundhedsfaglig vurdering at gå så langt som til at åbne for café- og restaurationslivet samt højskoler, efterskoler og den del af fritidslivet, der er baseret på større fællesskaber, hvor mennesker kommer i tæt kontakt.”

  Anbefaringerne blev fulgt, og derfor er det alene liberale erhverv som frisører, tandlæger, tatovører og massører m.fl. der sammen med domstolene kan åbne igen, fremgår det af aftalen, der blev offentliggjort af Statsministeriet i nat.

  “Partierne vil i uge 17 fortsætte forhandlingerne om genåbningens fase 2 og yderligere faser med henblik på, en plan for Danmarks samlede vej ud af Coronakrisen. Målet er at skabe klarhed for hvornår yderligere restriktioner kan ophæves og under hvilke vilkår. Der laves både sundhedsfaglige og samfundsøkonomiske vurderinger af alle tiltag,” hedder det videre i aftalen.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)