Nu er 550 om bord på hangarskib smittet

  0
  REKLAMA

  “Frem til i dag er 92 pct. af besætningsmedlemmerne på USS Theodore Roosevelt blevet testet for Covid-19 med 550 positive og 3.673 negative resultater,” skrev den amerikanske flåde i en pressemeddelelse lørdag.

  For at bekæmpe yderligere smitte var knap 3.700 af søfolkene på skibet bragt i land, mens dem, der er testet positiv, er sat i isolation på skibet.
  “Hovedparten af de Covid-19 smittede har milde symptomer og kan forblive på skibet,” skriver flåden videre og tilføjer, at dem, der måtte udvikle alvorligere symptomer, vil blive bragt i land.

  Hangarskibet Theodore Roosevelt kom i fokus 31. marts, fordi et brev med et nødråb fra kaptajnen blev trykt i en amerikansk avis. De første smittede var på det tidspunkt identificeret på skibet, og han bad om hurtig assistance til at få evakueret skibet, fordi han fandt det helt urealistisk at kunne inddæmme smitten om bord på det tæt befolkede hangarskib.

  Men kaptajn Crozier blev kort efter sat fra bestillingen af den fungerende flådeminister, Thomas Modly. I en tale til besætningen om bord på Theodore Roosevelt kaldte han den afsatte kaptajn for “for naiv eller for dum” til at være chef for skibet, hvis han troede at det alarmerende brev ikke ville komme til offentlighedens kendskab.

  Men uheldigvis for ministeren kom en lydoptagelse af hans omtale af kaptajnen også til offentlighedens kendskab. Thomas Modly forsøgte at trække i land, men skaden var sket – og så trak han sig fra sin post.

  Nu har flåden så sat en større undersøgelse af hele sagen i gang. Og den amerikanske forsvarsminister Mark Esper sagde fredag til CBS, at “en genindsættelse af Crozier ikke er taget af bordet” og at ingen beslutninger vil blive truffet, inden undersøgelserne er afsluttet.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)