Krydstogt-forbud forlænges med 100 dage

  0
  REKLAMA

  De tre største krydstogtrederier, Carnival Corp, Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line Holdings havde i forvejen suspenderet alle togter i mange uger frem, men kan nu se frem til yderligere udsættelser.

  Det amerikanske center for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse (CDC), der står bag sejladsforbuddet, kræver også, at krydstogtrederierne udarbejder planer for begrænse smitten blandt de ansatte, mens pandemien raser.

  Ifølge CDC er der lige nu omkring 100 krydstogtskibe på havet i amerikanske farvand med op mod 80.000 besætningsmedlemmer om bord. Samtidig er der i følge myndigheden 20 skibe i amerikansk havn eller opankret i amerikanske farvand med Covid-19 smittede besætningsmedlemmer om bord.

  Det koster krydstogtrederierne milliarder af dollar i tab at have deres skibe liggende stille på vej ind i en sæson, der aldrig vil komme rigtig i gang.

  Det har for længst sendt de tre største rederiers aktiekurser i bund, men markedet reagerede alligevel positivt fredag på en nyhed om, at de har tilstrækkelig kapital til at overleve i mange måneder.

  Carnival-aktier steg med 3,6 pct. til 12,42 dollar, Royal Caribbean-aktier løftede sig med 7,1 pct. til 40,22 dollar, mens aktier i Norwegian Cruise Line steg med 1,9 pct. til 13,11.
  Men kurserne roder fortsat rundt på omkring 25 pct. af den værdi, de havde ved årsskiftet.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 6 times, 1 visits today)