Ny olie-aftale stopper ikke prisfald

  0
  REKLAMA

  Et reduktion af den daglige olieproduktion med 10 mio. tønder, vil være den største, der nogensinde er vedtaget, siger en kilde i OPEC til CNN.
  Nedskæringen svarer til omkring 10 pct. af verdens normale olieforsyning, men intet er normalt i øjeblikket, fordi reduktionen i efterspørgslen er større. Derfor er det usandsynligt, at reduktionen vil dæmme op for det enorme prisfald på olie, der er set i de sidste måneder.

  Mødet mellem OPEC-landene og olieproducenter uden for medlemskredsen – bl.a. Rusland – startede torsdag og video-konferencen varede i over otte timer uden at der blev nået en enighed i hele kredsen, skriver såvel Bloomberg som CNN. Angiveligt er det Mexico, der er utilfreds med enkelte elementer i aftalen.

  Ud over reduktionen på 10 mio. tønder/dag i maj og juni betyder aftalen, at produktionen skæres med 8 mio. tønder/dag fra juli-december i år og 6 mio. tønder/dag fra januar 2021 til april 2022.

  OPEC´s generalsekretær Mohammad Sanusi Barkindo sagde på mødet, at efterspørgslen ifølge fremskrivninger vil falde med 12 mio. tønder/dag i det nuværende kvartal. “Uden fortilfælde i moderne tider,” sagde han ifølge CNN.

  Men måske var han for optimistisk.
  Chefanalytikeren i Oli Price Information Service, Tom Kloza, tror, at efterspørgslen vil flade med op til 18-20 mio. tønder/dagligt.
  “Denne nedskæring (i produktionen, red.) er desværre utilstrækkelig til at stabilisere priserne,” siger han.

  Olieprisen faldt på baggrund af nyheden om tæt-på-aftalen. Brent-olien lukkede således med et fald på 4 pct. i London, skriver Bloomberg.

  Reduktionen i produktionen ventes at føre til et fald i de oppustede rater for VLCC´ere. Men priserne vi blive understøttet af en fortsat efterspørgsel efter tankskibe til flydende lagre, skriver TradeWinds.

  Redaktionen.

  (Visited 3 times, 1 visits today)