Maersk-aktien faldt på chef-afgang

  0
  REKLAMA

  Den gode nyhed på Esplanaden er, at Maersk har et stærkt team af topchefer, som andre store virksomheder vil ansætte. Men i situationen er det nok mere ærgrelsen over at skulle på jagt efter en ny finansdirektør og en erstatning for driftsdirektør Søren Toft, der er den fremherskende.

  Fondsbørsen sendte Maersk-aktien ned med knap 1 pct. på nyheden. Den rettede sig senere lidt igen og handles her over middag til kurs 9.432 kr., ca. 0,3 pct under åbningskursen.

  Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, kalder det overfor Børsen for “lidt overraskende, at det er den anden topleder i Maersk, der inden for kort tid har valgt at sige op.”

  Søren Toft opsagde sin stilling 12. november for at blive ny CEO for MSC´s containeraktiviteter – og dermed direkte konkurrent til Maersk.

  Efter de to markante chefers afgang er der nu kun tre tilbage i koncerndirektionen i Maersk. Det er ud over CEO, Søren Skou, kommerciel direktør Vincent Clerc og APM Terminals topchef, Morten Engelstoft.

  Søren Skou sagde efter Søren Tofts afgang, at man nu vil overveje at implementere en ny ledelsesstruktur.
  Men givet er det uanset, at posten som finansdirektør skal besættes.

  “De skal ud og finde en ny finansdirektør relativt hurtigt. Det er også det, markedet rynker lidt på næsen over, at man har mistet to topledere inden for relativ kort tid. Det er ikke så betryggende, selvom det heller ikke er en katastrofe. Der er altid rift om dygtige topledere, og nogle gange får man et tilbud, man ikke kan sige nej til,” siger Mikkel Emil Jensen til Børsen.

  Læs mere om opsigelsen HER.

  Redaktionen 

  (Visited 6 times, 1 visits today)