Søfolk hædres for redningsindsats

  0
  REKLAMA

  Sincerity Ace var undervejs fra Japan til Hawaii med mere end 3.500 nye biler, da der udbrød brand mens skibet befandt sig i hårdt vejr. Mandskabet forsøgte at bekæmpe ilden, men blev til sidst tvunget til at forlade skibet.

  Vejret og branden gjorde det umuligt at komme i nærheden af skibets redningsbåde.

  Besætningen slog alarm til den japanske kystvagt der videregav opgaven til den amerikanske kystvagt. Amerikanerne kontaktede besætningen på Green Lake, der var det skib der befandt sig tættest på positionen, og bad det om at sejle Sincerity Ace til undsætning.

  Da Green Lake nåede frem til positionen, var bølgerne knap otte meter høje og vinden blæste 25 knob. Det var umuligt at komme tæt på det brændende bilskib, så besætningen på Sincerity Ace måtte fire sig ned langs skibssiden for at flygte fra ilden.

  16 af den 21 mand store besætning overlevede, 5 omkom.

  Besætningen på Green Lake hædres med the Gallant Ship Citation Award, for at kæmpet sig gennem hårdt vejr for at sejle til undsætning, og for i timevis af have søgt efter overlevende under farlige omstændigheder.

  Skibene SM Eagle, New Century 1, Venus Spirit og Genco Augustus deltog også i redningsoperationen.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)