Billig svensk kroner gavner Stena Line

  0
  REKLAMA

  Sommeren 2019 har endnu engang vist, at Sverige er en populær destination for danskerne. I de tre sommermåneder juni, juli og august har Stena Line sendt 5% flere gæster til Sverige i forhold til sommeren 2018, som ellers var rekord høj grundet det flotte sommervejr i 2018, oplyser Stena Line.

  Og om bord på Stena Lines færger har der sammenlignet med sidste år været en vækst på 7 % i antallet af gæster, som vælger at bruge mere end en enkelt dag i Sverige.
   
  ”Danskerne har igen i år vist, at de elsker at besøge Sverige. Valutaeffekten tiltrækker mange danske gæster, og de bruger gerne flere dage i det svenske. Det kan vi blandt andet se på stigningen i antallet af danske færgegæster, der rejser ud og hjem på forskellige dage,” siger Gitte Krog, salgs- og marketingchef for Stena Line i Danmark.
   
  Den lave svenske krone gør alt fra mad til camping og underholdning billigere, og det har medført, at flere danskere vælger at tage på weekendture eller holde ferie i Sverige. Göteborg er én af de byer, der især har oplevet flere danske turister. Ifølge tal fra Göteborg & Co er antallet af danske overnatninger i Göteborg steget med 27 % siden 2015. Fra januar til august 2019 er antallet af overnattende danske gæster steget med 11 % sammenlignet med 2018. Tendensen ser ud til at fortsætte året ud.
   
  ”Vi kan se, at stimen af danske turister i Sverige ser ud til at fortsætte i efteråret, hvor det primært er aktiv ferie, spa/wellness og shopping, der lokker de danske gæster til,” siger Gitte Krog.
   
  Kilde: Stena Line

  (Visited 8 times, 1 visits today)