Maersk-CEO mødes med Merkel og Macron

  0
  REKLAMA

  Topmødet beskrives som “et møde om styrkelse af Europas plads i verden med innovation, en del af en langsigtet industripolitik for Europa, som afgørende faktor”.

  “Jeg ser frem til at give mit indspark til såvel EU-Kommissionens nye formand som regeringscheferne fra Tyskland og Frankrig sammen med de andre deltagere,” skriver Søren Skou i en e-mail til Berlingske.

  Den franske præsident Emmanuel Macron har indbudt European Round Table for Industri (ERT), der tæller topchefer fra Europas allerstørste virksomheder, til mødet i Toulouse sammen med Angela Merkel og Ursula von der Leyen, EU´s kommende kommissionsformand.

  På mødet vil ERT argumentere for, at EU fra 2021 til 2027 skal bruge 120 mia. euro – ca. 900 mia. kr. – på et program, der skal fremme forskning og innovation med særligt fokus på at gøre europæisk industri mere konkurrencedygtig.
  Et mål Søren Skou er enig i:

  “Jeg vil opfordre til, at EU øger de midler, der er afsat til forskning og innovation for at sikre, at Danmark og Europa ikke falder bagud i det globale kapløb om at forstå og kontrollere nye teknologier,” skriver han til Berlingske.

  Kilde: Berlingske

  (Visited 9 times, 1 visits today)