Macron vil lægge skat på skibsbrændstof

  0
  REKLAMA

  Den franske finansminister, Bruno Le Maire, forklarede i går regeringens ønske om at arbejde i EU for at lægge afgifter på både flybrændstof og bunkerolie.
  “Det er uforståeligt, at der er sat mål for bilers udledning af CO2, men ikke for udledningen fra fly og skibe. Vi foreslår, at der arbejdes på en europæisk skat på fly- og skibsbrændstof,” sagde finansministeren ifølge Splash.

  Hovedparten af verdens kommercielle skibsflåde vil fra 1. januar opleve væsentlig højere udgifter til brændstof, når IMO 2020 reglerne indføres.

  Maersk har i lighed med flere andre store rederier afvist slow-steaming som den rigtige vej til lavere CO2-udledning. Argumentationen er bl.a., at forslaget vil belønne skibsredere, der sejler videre med en gammel udtjent flåde. Maersk er i stedet gået ud med forslag om at reducere skibenes maskinkraft.

  En afgift på skibsbrændstof i EU vil først og fremmest ramme den lokale og regionale skibsfart i EU-farvande, mens det må formodes, at skibe, der sejler på internationale ruter, blot vil købe deres brændstof uden for EU.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)