3F støtte til indsats mod illegale søfolk

  0
  REKLAMA

  ”Desværre har vi kunne konstatere at flere rederier har brudt reglerne om, at søfolk fra lande uden for EU skal have arbejdstilladelse, hvis skibet anløber dansk havn mere en 25 gange årligt, eller hvis skibet gennem længere tid er oplagt i dansk havn. Mange af disse lovovertrædelser er ikke opdaget eller har af bureaukratiske, procesmæssige årsager ikke medført tiltale”, siger faglig sekretær Poul Erik Jensen.

  ”Vi er helt enige med Enhedslistens ordfører på området, Henning Hyllested, i at den mest relevante myndighed til at udføre den kontrol i fremtiden er Søfartsstyrelsen. Søfartsstyrelsen er i forvejen til stede i skibene, da de er den myndighed som har ansvar for at kontrollere om rederier og skibsledelse lever op til danske og internationale krav og standarder”, siger Poul Erik Jensen

  ”I 3F Sømændene har vi gentagende gange rejst problemet om rederiers brug af ulovlig arbejdskraft – en del af den massive sociale dumping, som desværre finder sted i den danske handelsflåde. Vi ser derfor frem til at den nyvalgte regering med støttepartierne, forhåbentlig kan støtte Enhedslistens forslag om at få stoppet denne form for social dumping”, siger Poul Erik Jensen.

  Kilde: 3F Sømændene

  (Visited 2 times, 1 visits today)