Stat vil tørre ansvar for kollision af på reder

  0
  REKLAMA

  Den norske havarikommission er endnu ikke udkommet med sin endelige rapport om det formentlig mest kostbare havari i Norge. Men i den foreløbige rapport, der blev offentliggjort tre uger efter ulykken, blev det blandt andet påpeget, at dækslysene på tankskibet var tændt, både da skibet lå i Stureterminalen og da Sola TS efterfølgende havde lagt fra kaj.

  Dette skulle angiveligt have medvirket til, at mandskabet på KNM Helge Ingstad ikke mente, at det var lysene fra et tankskib på kollisionskurs, de så foran dem.

  Om det alene skulle være dette forhold, der er baggrunden for sagsanlægget mod rederiet, vides ikke, da den norske stats advokat ikke ønsker at kommentere på sagen.

  Den endelige rapport fra Havarikommissionen er i øjeblikket til høring blandt parterne, inden den udkommer – forventeligt på årsdagen for kollisionen – den 8. november. Hvad der står i den, er fortsat ukendt.

  Advokaten for Twitt Navigation Lim., der ejer Sola TS, ønsker ikke at kommentere sagsanlægget, men en talsmand for rederiet afviser statens påstand om ansvaret for kollisionen og skyder tilbage med modkrav til staten.
  Der udestår fortsat et større efterforskningsarbejde og derfor kommer sagen først for retten i Bergen til september nærste år.

  Også politiet er fortsat i gang med efterforskningen. Fokus har været rettet mod tre personer, nemlig losen på Sola TS, vagtchefen på fregatten Helge Instad og en person ved trafikcentralen på Fedje, der overvåger trafikken på Hjeltefjorden, hvor de to fartøjer kolliderede 8. november.

  Kilde: Sysla Maritim

  (Visited 3 times, 1 visits today)