Regeringen er klar med Brexit-hjælp

  0
  REKLAMA

  En no-deal Brexit vil ramme alle danske virksomheder, der handler med Storbritannien, som vil opleve fortoldning af varer og f.eks fødevarekontroller og data, der ikke kan flyde frit. Det er baggrunden for, at regeringen nu lancerer en pakke målrettet de små og mellemstore virksomheder med at få styr på deres Brexit-forberedelser.

  ”Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtigt mange danske virksomheder, uanset om man eksporterer varer til Storbritannien, benytter sig af britiske underleverandører eller måske har data eller medarbejdere derovre.
  Særligt for små virksomheder, der ikke har råd til at dedikere en medarbejder til at sætte sig ind i situationen og forberede virksomheden på Brexit, kan det være en stor og uoverskuelig udfordring, som i sidste ende går ud over os allesammen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

  “Med handlingsplanen giver vi virksomhederne en hjælpende hånd, så de kan få den blødest mulige landing efter Brexit.”

  Handlingsplanen skal for det første styrke informationen og vejledningen til virksomhederne, så det bliver nemmere for dem at finde ud af, hvilke ændringer Brexit medfører, og hvordan man forbereder sig på det.

  For det andet sætter man administrativt ind med blandt andet øget bemanding og udvidede åbningstider, så virksomheder ikke oplever unødige forsinkelser i tiden omkring Brexit.

  Og for det tredje får virksomhederne via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtte til omstilling gennem bidrag til fx ekstern rådgivning, hjælp til kompetenceudvikling eller rådgivning om eksportmuligheder på det britiske marked.

  Læs mere i Erhvervsministeriets faktaark HER

  Kilde: Erhvervsministeriet

  (Visited 4 times, 1 visits today)