Intelligente droner skal finde fejl på skibe

  0
  REKLAMA

  Dronerne har allerede gjort deres indtog i forbindelse med inspektion af skibe, men de skal styres af mennesker og kan alene levere visuelle input. Det vil det nye projekt “Inspectrone” lave om på.

  Projektet, der er et samarbejde mellem bl.a. DTU, Force Technology og Lloyd´s Register, har modtaget 11,8 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden og skal resultere i intelligente droner, der er langt mere præcise og effektive end mennesker, når det kommer til inspektion af skibe, skriver DTU i en pressemeddelelse.

  “Målet for projektet er at udvikle et selvstyrende system, som skal benytte mange forskelligartede sensorer (både visuelle og berøringsbaserede, fx ultralyd), der skal levere konsistente og regelmæssige inspektionsdata. Teknologien vil ultimativt kunne blive benyttet inden for flere forskellige områder, hvor der kræves inspektion af lukkede, farlige og andre sværttilgængelige områder,” skriver DTU.

  Force Technology bidrager med sine ultralydssystemer, der er blandt verdens førende til inspektionsbrug, mens DTU skal udvikle kunstig intelligens, der kan finde fejl på billeder, og via berøring kan teknologien lade dronerne registrere sine omgivelser.
  Lloyd´s Register skal levere data om skibene og sikre at resultaterne er tilfredsstillende, mens Dampskibsselskabet NORDEN skal levere de skibe, som projektets droner skal oplæres og testes på.

  Målet er at skabe et brugervenligt system, der ikke kræver ekspertbrugere, men selv kan levere objektive og nøjagtige inspektioner.

  “Et system, der indeholder menneskelige egenskaber, men som samtidig er mere præcist og objektivt, vil kunne revolutionere skibsinspektioner. Systemet er ikke omkostningstungt og kræver heller ikke eksperter, da der blot skal trykkes på en knap på et skærmbillede. Systemet kan udføre regelmæssige inspektioner og le-vere vitale oplysninger om skibes sundhedstilstand. Jeg er overbevist om, at denne teknologi vil kunne give den danske inspektions- og skibsindustri en førende position på markedet,” siger Evangelos Boukas, universitetsadjunkt ved DTU.

  Projektet har et samlet budget på 19,4 mio. kr. og skal løbe i tre år.

  Kilde: DTU

  (Visited 1 times, 1 visits today)