Cyberalliancen vil skabe klare anbefalinger

  0
  REKLAMA

  Cybertruslen mod den danske maritime sektor er ifølge Forsvaret Efterretningstjeneste høj. Og Det Blå Danmark er langt den eneste sektor, som kæmper mod risikoen for angreb af spionage og it-kriminelle.

  Derfor brugte Danske Rederier og de øvrige medlemmer af Cyberalliancen deres årskonference på at påbegynde udarbejdelsen af en række anbefalinger, som skal styrke danske virksomheder ved at sætte krav til lovgivning, myndigheder og samarbejdspartnere.

  Cyberalliancen, som består af Danske Rederier, Finans Danmark, Dansk Energi, Teleindustrien og Danske Regioner arbejder på at fremme samarbejde og videndeling mellem de væsentlige og samfundskritiske sektorer i Danmark, for sammen at står stærkere i cyberkampen.

  “Vi kan lære meget af hinanden, selvom vi kommer fra forskellige sektorer, og er på forskellige stadier i forhold til cybersikkerhed. Derfor taler vi om, hvordan vi kan drage nytte af videndeling på tværs, fælles uddannelsesinitiativer og værktøjer til at sikre ledelsesforankring af cybersikkerheden” siger Asbjørn Overgaard Christensen, Innovationschef i Danske Rederier.

  Videndeling og erfaringer
  Mere åbenhed, deling af erfaringer fra hændelser, samt ’best practices’ var gennemgående temaer i konferencens mange indlæg fra virksomheder og organisationer i sektorerne. Blandt oplægsholderne var blandt andet Dampskibsselskabet NORDEN, A.P. Møller – Mærsk og Center for Cybersikkerhed.

  Firmaerne delte konkrete erfaringer med bl.a. awareness kampagner blandt medarbejderne og fokus på effektivitet af kontrolprocedurer.

  Dagen bød også på diskussion blandt deltagerne, som i fællesskab udarbejdede en række forslag til nye anbefalinger for at forbedre cybersikkerheden.

  ”Det var meget givende at samle erfaringer og forslag fra deltagerne, og jeg ser frem til, at vi i Cyberalliancen kan arbejde videre med forslagene, så vi kan udarbejde en række brugbare anbefalinger til både myndigheder og virksomheder”, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.

  (Visited 7 times, 1 visits today)