Nu går Trump efter europæiske varer

  0
  REKLAMA

  USA vil øge tolden på hundredevis af europæiske varer fra 18. oktober. Som en direkte konsekvens af dommen bliver eksporten af euroæiske fly ramt af en told på ti procent. Det rammer i første omgang en række amerikanske luftfartselskaber, der har bestilt Airbus-fly for milliarder af dollar.

  Men også udvalgte fødevarer bliver ramt af en told på 25 pct. Det rammer blandt andet skotsk whisky, italiensk ost og franske vine, men også danske produkter kan blive hårdt ramt. Dansk Industri vurderer således, at dansk eksport fra mere end 700 mio. kr. kan blive ramt, og det er “meget alvorligt”, siger Peter Thagesen, underdirektør i Dansk Industri til DR.

  “USA er simpelthen et kæmpe stort og utroligt vigtigt eksportmarked for dansk erhvervsliv, siger han.
  I Danmark er det især fødevarer som småkager, mejeriprodukter og muslinger, der ser ud til at blive ramt – og for de virksomheder, der specifikt bliver ramt, er det en meget alvorlig situation, siger Peter Thagesen.

  “Vi plejer at sige, at en eksport i størrelsesordenen én milliard kroner svarer til 700-800 danske job. Så 700 millioner kroner er en del, siger han til DR.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)