Skuffelse:Regeringen skrotter havnerevision

  0
  REKLAMA

  En revision af havneloven skal blandt andet sikre fortsat vækst, arbejdspladser og grøn omstilling i landets havne. Men nu har den socialdemokratiske regering valgt ikke at tage dette arbejde med i sit lovkatalog.

  “Det er mildest talt ikke en optimal situation, at havnene hele tiden ved, at Folketinget liiiiige straks vil ændre havneloven, men så udskydes det alligevel gang på gang. Først udskød VLAK-regeringen havneloven, og nu udskyder S-regeringen den,” siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for interesseorganisationen Danske Havne.
   
  Arbejdet med revisionen af havneloven har været i gang siden foråret 2017, hvor daværende minister for området, Ole Birk Olesen, nedsatte et ekspertudvalg, der skulle komme med anbefalinger til en ny havnelov. De kom så i maj 2018, hvor udvalget fremlagde første bud på fremtidens havnelov.

  Det videre arbejde blev dog skubbet flere gange, selvom hele branchen egentlig havde været involveret og var klar til at komme det sidste stykke, skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.
   
  Nu revisionen af havneloven så skubbet igen, og selvom det ærgrer Danske Havne, så vælger brancheorganisationen at indtage en efter eget ordvalg konstruktiv tilgang til sagen:
   
  “Vi havde gerne set havneloven på lovprogrammet, fordi det som sagt ville have skabt de stabile rammevilkår, som branchen fortjener. Men nu er det sådan, det er, og så vil vi fra havnenes side fortsætte med at byde ind med vores vigtigste pointer og arbejde konstruktivt videre. Det vigtigste for os er blandt andet, at den nye havnelov sikrer lige konkurrencevilkår, og så ønsker Danske Havne en havnelov, der sigter mindst ti år frem i tiden, så den kan give mulighed for nye samarbejdsformer mellem offentlige og private aktører,” siger Tine Kirk Pedersen.
   
  Kilde: Danske Havne

  (Visited 10 times, 1 visits today)