Stena Impero på vej ud af iransk farvand

  0
  REKLAMA

  Oplysninger stammer fra nyhedsbureauet Reuters, mens der endnu ikke er officielle informationer der bekræfter oplysningerne, der er baseret på trackingdata.

  Stena Impero har sat kurs mod Port Rashid i Dubai, der er en del af Forenede Arabiske Emirater. Det svenske tankskib ventes at være fremme i Port Rashid senere i dag.

  Ombord på tankskibet befinder sig 16 af de oprindelig 23 besætningsmedlemmer. Syv besætningsmedlemmer er tidligere frigivet af humanitære årsager.

  Stena Impero blev bordet af styrker fra den iranske revolutionsgarde i internationalt farvand den 19. juli, og efterfølgende tvunget til at ankre op ud for Bandar Abbas.

  Iran har hele tiden fastholdt, at tankskibet blev opbragt fordi det havde brudt de internationale søfartsregler. Reelt er der dog næppe tvivl om, at Sten Impero blev opbragt som hævn for, at britiske specialenheder på vegne af Gibraltar, 14 dage tidligere tilbageholdt tankskibet Grace 1 – senere omdøbt til Adrian Darya 1.

  Det skete fordi blev mistænkt for at ville sejle sin last af godt 2 mio. tønder iransk olie til Syrien, i strid med EU’s sanktionerne mod styret i Syrien.

  Da supertankeren senere blev frigivet sejlede det, efter omveje, til syrisk havn.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)