Kinesere tjener stort på Iran-sanktioner

  0
  REKLAMA

  Det kan være en rigtig god forretning at trodse de amerikanske sanktioner mod Iran og hjælpe landet med eksport af bl.a. jernmalm. Det har kinesiske ejere af ældre supramax og panamax bulkere med begrænset eksponering i den internationale handel og finansielle markeder fundet ud af, og de er villige til at løbe risikoen mod en god fortjeneste.

  Ifølge TradeWinds er betalingen for fire-fem ture med iransk jernmalm så høj, at den kan betale købsprisen for et ældre skib.
  Rejserne foregår typisk ved, at skibene slukker for deres AIS-system når de går mod vest mod Hormuzstrædet og de dukker først op igen to eller flere uger senere, når de skal foretage et bunker-stop i Fujairah på vej tilbage mod kinesisk havn med deres last.

  Skibene kan være svære at identificere og få ram på for de amerikanske myndigheder, der til gengæld har slået ned på to selskaber med forbindelse til Kina´s statsejede olieselskab og en række Cosco-datterselskaber, der er kommet på USA´s sorte liste, fordi de angiveligt har fragtet olie for iranerne. Det betyder, at de pågældende selskaber ikke kan lave forretninger i USA og samtidig får indefrosset eventuelle aktiver i landet.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 6 times, 1 visits today)