Scorpio Tankers på storindkøb hos Trafigura

  0
  REKLAMA

  De 19 skibe til en samlet værdi på 803 mio. dollar – ca. 5,5 mia. kr. – blev erhvervet af Trafigura på leasing-aftaler, der nu overtages af Scorpio Tankers. Ud over overtagelsen af leasingaftalerne, der er værdisat til omkring 668 mio. dollar, betaler Scorpio Tankers 135 mio. dollar til Trafigura i form af nyudstedte aktier i selskabet.

  Samtidig erhverver Trafigura yderligere aktier for 50 mio. dollars i Scorpio Tankers og bliver dermed selskabets største aktionær med omkring 11,5 pct. af aktierne.

  “Denne transaktioner afspejler en tæt forbindelse mellem Scorpio Tankers og Trafigura, der er en strategisk kunde og nu en værdsat aktionær. Vi tror begge på kvalitets aktiver, kvalitetsprodukter og vigtigst, de grundlæggende favorable vilkår, der i øjeblikket udspiller sig i markedet for produkttankskibe,“ udtaler Emanuele A. Lauro, CEO i Scorpio Tankers.

  De 19 produkttankskibe fordeler sig med fire i LR2-størrelsens, mens resten er MR-skibe. Gennemsnitsalderen af de leverede skib er et halvt år og samtlige skibe er eller vil blive udstyret med scrubbere, inden de bliver overtaget af Scorpio Tankers, der også vil overtage det kommercielle og tekniske management af flåden.

  Også Trafigura´s globale chef for wet-freight, Rasmus Bach Nielsen, er godt tilfreds ned aftalen:

  “Vi glæder os over, at Trafigura gennem disse aftaler er blevet en betydelig aktionær i Scorpio Tankers. Efter vores opfattelse skaber en minimal udbudsvækst og en forventet efterspørgselsstigning drevet af disruption i oliemarkedet de sundeste udsigter for produkttankmarkedet, vi har set i mange år.”

  De bagvedliggende leasingaftaler på skibene løber i otte år fra den oprindelige eller planlagte levering med mulighed for, at Scorpio Tankers kan købe nogle eller alle skibene i intervaller i løbet af leasingperioden.

  Scorpio Tankers råder i dag over en egen eller leaset flåde på 109 produkttankskibe med en gennemsnitalder på 4,1 år samt 10 skibe på bareboat charteraftaler. Dertil kommer Trafigura-flåden.

  Kilde: Scorpio Tankers

  (Visited 3 times, 1 visits today)