Video: Mærsk-skibe forliser ud for Frankrig

  0
  REKLAMA

  Videoen er dukket op samtidig med, at Anklagemyndigheden er i gang med at tage stilling til, om der skal rejses tiltage mod Maersk Supply Service i forbindelse forliset.

  Ifølge Den Maritime Havarikommissions undersøgelse af forliset, var der tilsyneladende ingen blandt besætningen på Mærsk Battler, der reagerede på de markante skader, der skete på Maersk Searcher og Maersk Shipper, inden de gik ned.

  Mandskabet forventede, at de store fendere, der var placeret mellem skibene, nok kunne svigte under bugseringen, så skibene ville støde imod hinanden og dermed få skader. Men det var ok, da skibene jo alligevel var på vej til skrotning.

  “Men denne opfattelse slørede forskellen mellem en vellykket operation og en kritisk situation og derfor stod det ikke klart for besætningen, at der var tale om en nødsituation før 10 minutter inden Mærsk Searcher forliste, selvom begge skibe under bugseringen havde vist tegn på betydelige strukturelle skader 24 timer tidligere”, fastslår Havarirapporten.

  Det fremgår også af rapporten, at Maersk Supply Service blev råddet af konsulenter til at vælge en anden metode til at transportere skibene.

  Se videoen i Facebook opslaget herunder.

  Kilde: Radio24syv

  (Visited 8 times, 1 visits today)