Iran: Supertanker har losset sin olielast

  0
  REKLAMA

  En talsmand for udenrigsministeriet, Abbas Mousavi, siger til det iranske nyhedsbureau IRNA, at Iran – på trodse alle sanktioner og forhindringer – vil fortsætte med at sælge sin olie.

  Den iranske udmelding kommer efter, at den amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, i weekenden slog fast, at Adrian Darya 1 var ankommet til Syrien, og offentliggjorde satellitbilleder der angivelig viste den iranske supertanker lige uden for havnen i Tartus.

  “Enhver der sagde, at Adrian Darya 1 ikke var på vej til Syrien, tog fejl. Teheran mener, det er vigtigere at finansiere det morderiske Assad-regime end at tage sig af sit eget folk. Sanktionerne mod Iran bliver ikke løftet, før styret stopper med at lyve og sprede terror”, skrev John Bolton i et tweet.

  USA betragter Irans Revolutionsgarde, der ifølge amerikanerne driver omfattende forretninger i Iran, som en udenlandsk terrororganisation. Det betyder, at USA sidestiller enhver hjælp eller handel med organisationen som værende assistance til terrorisme.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)