USA sortlister Adrian Darya 1 kaptajn

  0
  REKLAMA

  Det betyder, at enhver der hjælper skibet, risikerer at blive mødt med amerikanske sanktioner.

  “Skibe som Adrian Darya 1 gør det muligt for Revolutionsgarden at afsende store mængder olie, som de forsøger at maskere og sælge ulovligt for at finansiere regimets onde aktiviteter og udbrede terrorisme,” siger Sigal Mandelker, der beskæftiger sig med terrorbekæmpelse i det amerikanske finansministerium.

  Inden den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, natten til lørdag udtalte, at USA “har pålidelige informationer om, at tankskibet har kurs mod Syrien”, havde kaptajn Kumor haft angivet en række forskellige destinationer for Adrian Darya 1, der er lastet med ca. 2,1 mio. tønder råolie.

  En lille havn i Grækenland var den første destination. Siden blev skibet angivet til at være “for order” inden byen Mersin i Tyrkiet og senest tyrkiske Iskenderun, blev angivet som destination.

  Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu sagde i fredags, at skibet ikke var på vej mod Tyrkiet, men mod farvandet ud for Libanons kyst, mens den libanesiske finansminister overfor Reuter afviste, at hans regering havde hørt noget om, at Adrian Darya 1 var på vej.

  Skibet har her til morgen fortsat indtastet Iskenderun i Tyrkiet som destination. Men nu er det på vej mod syd i Middelhavet i god afstand fra Syrien.

  Mens kaptajnen på skibet nu er omfattet af de amerikanske sanktioner, gælder det ikke skibets øvrige besætning.

  Kilde: Maritime Executive

  (Visited 4 times, 1 visits today)