Iran advarer USA imod at opbringe tankskib

  0
  REKLAMA

  ”USA kan selvfølgelig ikke borde et iransk tankskib, og hvis de gør, vil det være en trussel mod sikkerheden for den internationale skibsfart”, siger Abbas Mousavi, talsmand for det iranske udenrigsministerium, uden nærmere at definere hvad konsekvensen kan blive..

  Advarslen er videregivet til amerikanerne via diplomater i Schweiz.

  Den iranske supertanker Adrian Darya 1 forlod Gibraltar kort før midnat, og har ifølge skibets AIS-sender kurs mod Kalamata i Grækenland. En havn der normalt kun anløbes af lystfartøjer og krydstogtskibe. De græske myndigheder er da heller ikke orienteret om, at supertankeren vil anløbe havnen.

  USA har dog allerede advaret Grækenland om, at det kan få konsekvenser, hvis grækerne giver tilladelse til at den iranske supertanker kan anløbe græsk havn.

  Det sker med henvisning til, at Adrian Darya 1 angivelig har forbindelse til den iranske revolutionsgarde, som amerikanerne opfatter som en terrororganisation.

  Af samme årsag kræver amerikanerne tankskibet tilbageholdt og dets last beslaglagt. Et krav myndighederne på Gibraltar valgte ikke at følge.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)