Salget topper – men indtjeningen halter

  0
  REKLAMA

  Vestas kommer ud af 2. kvartal med en omsætning på 2,12 mio. euro, hvilket er 6 pct. lavere end samme periode i fjor. Driftsoverskuddet (EBIT) blev mere end halveret fra 259 mio. euro til 128 mio. euro i 2. kvartal i år.

  “Priserne forblev stabile i kvartalet, men yderligere stigninger i tariffer, råvarepriser og transportomkostninger fortsætter med at øge vores eksekveringsomkostninger, hvilket resulterer i en faldende bruttomargin sammenlignet med samme periode sidste år,” siger topchef Henrik Andersen i en kommentar til regnskabet.

  Vestas nedjusterer forventningerne til driftsmarginalen fra 8-10 pct. til 8-9 pct., mens forventningerne til omsætningen for helåret indsnævres en anelse fra 10,75-12,25 mia. euro til 11-12,25 mia. euro og forventningen til de samlede investeringer opjusteres med 100 mio. euro til ca. 800 mio. euro.

  Mens omsætning og driftsmargin skuffer kan Vestas glæde sig over et rekordstort ordreindtag til en værdi på 4,3 mia. euro, der bringer den samlede ordrebeholdning på vindmøller op på 15,9 mia. euro.
  Samtidig er der også særdeles god gang i den givtige serviceforretning, hvor ordrebogen er øget til 15,6 mia. euro.

  Kilde: Vestas

  (Visited 6 times, 1 visits today)