Støtte til deltagelse i flådestyrke smuldrer

  0
  REKLAMA

  ”Vores udgangspunkt er, at Danmark ikke kan deltage i en mission, hvor kun Storbritannien og USA deltager, og hvis ikke EU samlet set står bag”, siger Martin Lidegaard, udenrigsordfører for de Radikale til Morgenavisen Jyllands-Posten.

  ”Vi føler os ikke trygge ved Trumps Iran-politik, og Storbritannien er på vej ud af EU. For os er det afgørende, at der holdes sammen på Europa. Hvis vi først begynder at splitte os ad i EU, kan vi hverken lægge det nødvendige pres på Iran eller USA”, siger Martin Lidegaard til avisen.

  Tyskland har sagt nej til at deltage i en amerikansk ledet flådestyrke, og Frankrig er forbeholden. Dermed er der ikke tegn på, at et samlet EU står bag en flådestyrke ledet af USA og Storbritannien.

  SFs formand Pia Olsen Dyhr har tidligere gjort det klart, at forudsætningen for at partiet kan støtte et dansk bidrag til en flådestyrke er, at den er europæisk ledet.

  Regeringens tredje støtteparti, Enhedslisten, har hele tiden været imod en dansk deltagelse i en international flådestyrke, da partiet mener at en international flådestyrke vil optrappe konflikten.

  Jyllands-Posten har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra udenrigsminister Jeppe Kofod.

  At briterne nu går sammen med USA om at lede flådestyrken, får ikke Dansk Folkeparti til at ryste på hånden.

  ”Det vil være et slag i luften at sige, at man ikke vil på mission med USA, som jo er vores nærmeste allierede. Selvfølgelig har USA, som har et stort hangarskib dernede, en ledende rolle”, Søren Espersen, udenrigsordfører i Dansk Folkeparti til Morgenavisen Jyllands-Posten.

  Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget ventes at drøfte et eventuelt dansk bidrag til flådestyrken på et møde den 23. august.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)