Stellar Daisy netværk vil helt til bunds igen

  0
  REKLAMA

  Det Internationale Stellar Daisy Network kræver, at den sydkoreanske regering nu får hentet skibets anden VDR-boks op fra vraget, der ligger på 3.461 meter vand i Sydatlanten, ca 1.800 sømil vest for Cape Town.

  Det er den eneste måde, hvorpå efterforskerne af ulykken kan komme nærmere årsagen til det tragiske forlis i marts 2017, der kostede 22 besætningsmedlemmer livet. Blot to overlevede.

  Det har nemlig kun været muligt at hente 7 pct. af dataene på de datachips, der sad i den VDR-boks, der blev hentet op fra vraget. Det betyder blandt andet, at kommunikationen på broen i de sidste minutter, inden skibet gik ned, er gået tabt.

  Ud over kravet om, at den sydkoreanske regeringer får hentet den anden VDR-boks op fra vraget, ønsker de også, at regeringen undersøger, hvorfor de to datachip i VDR-boksen er blevet beskadiget.
  “Vi undrer os over, hvordan de er blevet beskadiget. Det er velkendt, at skibes VDR-bokse er konstrueret til at kunne tåle ekstreme chok, tryk og varme,” hedder det i en udtalelse fra det netværk, der søger at komme til til bunds i årsagen til forliset.

  Netværket har tidligere antydet, at selskabet Ocean Infinity, der hentede boksen op, ikke har behandlet den korrekt i den efterfølgende proces.

  Kilde: World Maritime News

  (Visited 5 times, 1 visits today)