USA: Iran forsøger at snyde skibe i Golfen

  0
  REKLAMA

  Ifølge den amerikanske advarsel har flere handelsskibe rapporteret om “forfalsket bro-til-bro kommunikation fra ukendte enheder, der hævder at være amerikanske eller koalitions krigsskibe”.

  “På grund af de øgede regionale spændinger i området har forkerte beregninger eller forkert identifikation potentiale til at føre til agressive handlinger mod skibe, der tilhører amerikanske, allierede og koalitionspartnere i Den Arabiske Golf, Hormuzstrædet og Oman-bugten,” skriver US Central Command i en e-mail erklæring.

  En amerikansk embedsmand har fortalt CNN, at den iranske flåde og skibe fra Revolutionsgarden har snydt handelsskibes automatiske identifikationssystemer til at tro, at de (iranske fartøjer, red) var handelsskibe.

  Amerikanerne tror, at Iran har GPS-jammers placeret på øen Abu Musa i Den Persiske Golf med det formål at få internationale skibe og fly til utilsigtet at bevæge sig ind i iransk farvand eller luftrum.

  De amerikanske advarsler kommer i kølvandet på de bekymringer, som britiske efterretningstjenester har udtrykt om, at Iran meget vel kan have brugt russisk GPS-spoofing teknologi til at narre det britisk flagede Stena Impero til sejle ind i iransk farvand.

  Her har skibet og dets 23 mand store besætning været tilbageholdt siden den 19 juli af iranerne som gengældelse for de britiske myndigheders tilbageholdelse af en iransk VLCC i Gibraltar i starten af juli.

  Kilde: Splash

  (Visited 5 times, 1 visits today)