Havvindpark skaber jobs i Hvide Sande

  0
  REKLAMA

  Horns Rev 3 med 49 møller bliver Danmarks største havvindmøllepark og vil øge den danske elproduktion fra vind med 12 pct.
  Nu er der med Vattenfalls beslutning også udsigt til, at den øger beskæftigelsen omkring Hvide Sande.

  “Valget understreger de lokale fordele ved havvind og Hvide Sandes engagement i sektoren. Det viser, at vi bidrager til lokal udvikling, og at investeringer i en fossilfri fremtid er noget, lokalsamfund kan leve af,” siger Michael Simmelsgaard, direktør for Vattenfall i Danmark i en pressemeddelelse.

  Når anlægget er etableret, vil der dagligt afgå servicefartøjer med teknikere og udstyr fra Hvide Sande til havmølleparken, der ligger ca. 25-40 kilometer ude i Nordsøen.

  “Vi forventer at beskæftige 25-30 fuldtidsmedarbejdere med base i Hvide Sande, og at etablere egne faciliteter på havnen. Derudover har vi og vores samarbejdspartnere brug for lokale leverandører. Vi får brug for forskellige serviceydelser, lige fra teknisk support af vores udstyr til rengøring og bygningsvedligeholdelse”, fortæller Michael Simmelsgaard.

  Drift og vedligeholdelse fra Hvide Sande starter, når MHI Vestas’ garantiperiode udløber i 2024. Indtil da vil der blive gennemført undersøgelser af, præcis hvilke faciliteter, der vil blive behov for på havnen.

  Med en kapacitet på 406 MW vil Horns Rev 3 dække det årlige elforbrug i omkring 425.000 danske husstande.

  Kilde: Vattenfall

  (Visited 5 times, 1 visits today)