Flere kvinder søger maritime uddannelser

  0
  REKLAMA

  De maritime erhverv tørster efter arbejdskraft og derfor glæder Danske Rederier sig over, at antallet af optagne på de maritime uddannelser i år er steget med 5 pct. i forhold til 2017.

  ”En karriere i Det Blå Danmark giver uanede muligheder både for mænd og kvinder. Det er jeg glad for, at flere og flere unge tilsyneladende har fået øjnene op for,” siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

  Og antallet af kvinder på uddannelserne er i år steget markant. Hvor der i 2017 kun blev optaget 28 kvinder på de maritime uddannelser er tallet i 2019 steget med godt 70 procent.

  Det betyder, at der i år stævner 48 kvinder ud mod en karriere til søs.
  Et beskedent antal fortsat, men udtryk for en positiv udvikling, mener Danske Rederier.

  ”Diversitet er en del af opskriften til kommerciel succes. Rederierne risikerer derfor at blive ramt på konkurrenceevnen, når kvinder vælger skibsfarten fra. Desuden går vi glip af halvdelen af talentmassen, hvis ikke vi får fat i det segment. Vi bliver nødt til at tage det endnu mere alvorligt og arbejde målrettet for at ændre tallet”, siger Anne W. Trolle,

  Danske Rederier oprettede fornylig en taskforce, der skal arbejde med at tiltrække og fastholde kvinder til søs. I dag er blot tre pct. af de søfarende kvinder.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 6 times, 1 visits today)