BP holder sig væk fra Hormuzstrædet

  0
  REKLAMA

  Tre både fra den iranske revolutionsgarde havde kurs mod det 158.000 dwt store British Heritage i Golfen, men trak sig, da et britisk flådefartøj beskyttede det BP-ejede skib. Og siden har BP holdt sig væk fra området.

  “Vi vil fortsat sende laster igennem området, men man vil ikke se nogen BP-flagede tankskibe gå igennem inden for den nærmeste fremtid,” siger Brian Gilvary ifølge Reuters.

  Mindre heldige var den 23 mand store besætning ombord på Stena Impero, der for 11 dage siden oplevede, at deres skib blev overtaget af iranske styrker, der firede sig ned på skibet fra en helikopter.
  Siden af rederiet kæmpet for at få lov til at besøge besætningen, men er blevet afvist. Dog har ambassadepersonale fra Rusland, Indien og Filippinerne fået lov til at besøge deres statsborgere på skibet.
  Men Stena Bulk er nu bekymret for besætningens helbred. Skibet har siden beslaglæggelsen været tilbageholdt i Bandar Abbas.
  “Vi er bekymrede for den potentielle indflydelse, som en lang periode med usikkerhec vil have både på besætningens og deres familiers velfærd,” hedder det i rederiets seneste opdatering om situationen.

  Iran hævdede, at skibet blev tilbageholdt, fordi det havde forbrudt sig mod maritime regler. Det afviser Stena Bulk.
  “Som tidligere oplyst er der på baggrund af de informationer, vi har ingen beviser for, at skibet har overtrådt nogen maritime regler eller lovgivning,” skriver rederiet.

  Iran har været ude efter britisk ejede eller flagede skibe siden tankskibet Grace 1 i starten af juli blev stoppet af britiske flådefartøjer og tilbageholdt af myndighederne på Gibraltar, mistænkt for at være på vej til Syrien med en last iransk olie.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 2 times, 1 visits today)