Ny europæisk flådestyrke sendes til Hormuz

  0
  REKLAMA

  Oplysningerne om den nye flådemission blev givet af den britiske udenrigsminister Jeremy Hunt, i en orientering til det britiske Underhus mandag aften.

  ”Den fri navigation på verdenshavene er af afgørende betydning for alle lande. Derfor vil vi samle en europæisk ledet flådemission, der skal støtte sikker passage for besætninger og gods i denne vitale region”, sagde Jeremy Hunt ifølge Politico.

  ”Vi har ført konstruktive samtaler med en række lande i løbet at de sidste 48 timer, og vil senere i denne uge drøfte, hvordan vi bedst komplementer dette tiltag med nylige amerikanske initiativer i området”.

  Der synes således nu at være to parallelle initiativer i gang. En europæisk ledet mission, initieret af Storbritannien, og en amerikansk ledet styrke, initieret af USA.

  USA og Europa har længe ikke været enige om, hvilken politik man skal føre overfor Iran. USA har valgt at trække sig ud af den internationale atomaftale med Iran, og øget presset på iranerne. Europæerne fastholder derimod atomaftalen. Det kan være denne politiske uenighed der nu vanskeliggør et fælles flådeinitiativ i Hormuzstrædet.

  Det danske udenrigsministerium bekræfter overfor DR Nyheder, at den britiske udenrigsminister bl.a. har talt om situationen med den nye danske udenrigsminister Jeppe Kofod.

  Jeremy Hunt oplyste videre overfor Underhuset, at den britiske destroyer HMS Duncan ventes at være fremme ved Hormuzstrædet den 29. juli.

  Jeremy Hunt er i centrum senere tirsdag, hvor det offentliggøres om han eller Boris Johnson er valgt til ny formand for de konservative i Storbritannien. Den nye formand vil onsdag blive udnævnt til ny britisk premierminister, når den nuværende premierminister Theresa May officielt går til dronningen og meddeler, at hun trækker sig som premierminister.

  Udskiftningen på premierministerposten er en følge af Brexit-processen, men konflikten i Hormuzstrædet og opbringningen af det svensk ejede men britisk indregistrerede tankskib Stena Impero kan hurtigt vise sig at være en endnu mere varm politisk kartoffel for den nye britiske premierminister end Brexit.

  Redaktionen

  (Visited 7 times, 1 visits today)