USA sender Maersk skib gennem Hormuz

  0
  REKLAMA

  Ifølge den amerikanske general Kenneth F. McKenzie Jr., der er chef for U.S. Central Command – der omfatter Mellemøsten, Østafrika og Centralasien – skete det for at bekræfte retten til fri navigation på verdenshavene, herunder gennem Hormuzstrædet.

  Maersk Chicago var dog ikke overladt til sig selv, ifølge generalen befandt flere droner og amerikanske jagerfly sig over skibet for at sikre, at iranerne ikke blandede sig i sejladsen. Og det gjorde de ikke.

  Maersk Chicago er identisk med Maersk Kuantan, der efter det blev bygget i 2007 sejlede for Maersk Line, indregistreret i Singapore. I 2013 overgik skibet til Maersk Line Limited og skiftede i den forbindelse til amerikansk flag.

  Det 300 meter lange containerskib har en tonnage på 84.775 DWT og har Norfolk som hjemhavn. Der er ingen danske besætningsmedlemmer om bord.

  Redaktionen

  (Visited 4 times, 1 visits today)