Iran tilbageholder britisk flaget tankskib

  0
  REKLAMA

  ”Vi kan bekræfte at Stena Impero ved 16-tiden blev anråbt af flere, uidentificerede små fartøjer og en helikopter, mens skibet befandt sig i internationalt farvand i Hormuzstrædet. Vi er i øjeblikket ikke i stand til at komme i forbindelse med skibet, der sejler nordover mod Iran”, skriver Stena Bulk, der driver sine skibe fra kontorer i Tuborg Havn i København, på sin hjemmeside.

  ”Der er 23 besætningsmedlemmer om bord. Der er ingen oplysninger om tilskadekomne, og besætningens sikkerhed og velfærd er det vigtigste for såvel ejeren, Stena Bulk, som skibets operatør, Northern Marine Management”, hedder det videre.

  ”Vi er i tæt kontakt med de britiske myndigheder om sagen”, slutter meddelelsen.

  BBC skriver fredag aften, at den britiske regerings kriseudvalg – Cobra – er samlet for at drøfte situationen.

  Iranske myndigheder bekræfter at Stena Impero nu befinder sig i iransk farvand. Det sker angivelig fordi tankskibet har overtrådt nogle ikke nærmere identificerede internationale søfartsregler. Ifølge iranerne er skibet ved at blive eskorteret til den iranske havneby Bandar Abbas.

  Den amerikanske regering siger at USA er orienteret om situationen og følger den tæt.

  Maritime Danmark følger op på historien lørdag morgen klokken 8.00

  Redaktionen

  (Visited 9 times, 1 visits today)