Dansk krigsskib kan blive sendt til Hormuz

  0
  REKLAMA

  ”Vi har en kæmpe interesse i at sikre uhindret sejlads på verdenshavene, og situationen i området er ekstrem højspændt”, siger Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører for Venstre til Morgenavisen Jyllands-Posten.

  ”Hvis vi kan gøre noget fra dansk side, så er Venstre ikke afvisende overfor dansk deltagelse. Men vores stilling afhænger af et muligt konkret forslag, økonomien og søværnets kapacitet”, siger Michael Aastrup Jensen.

  I det danske Forsvarsministerium vil man hverken be- eller afkræfte, at Danmark har modtaget en anmodning fra USA om at bidrage til den kommende internationale flådestyrke ved Hormuzstrædet.

  Den amerikanske forsvarschef, general Joseph Dunford sagde torsdag, at han i løbet af de kommende 14 dage ventede en afklaring af, hvilke lande der ville indgå i koalitionen.

  Head of Maritime Security i BIMCO, Jakob Larsen, udtalte i går støtte til oprettelse af en international flådestyrke i området: ”Alt der kan bidrage til at øge sikkerheden i regionen her og nu, har vores støtte”, sagde Jakob Larsen til Lloyds List.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)