Mærsk Oil får bøde for ulovlig udledning

  0
  REKLAMA

  ”Den manglende overholdelse er både beklagelig og uacceptabel”, skriver Line Bruun, presseansvarlig i Total, i en e-mail til DR Nyheder.

  Miljøstyrelsen politianmeldte i 2017 Mærsk Oil for brud på havmiljøloven, fordi selskabet over en årrække udledte miljøfarlige kemikalier uden tilladelse til det.

  Sagens kerne er desinfektionsmidlet MB-5952 og vandklaringsmidlet WT-1099. Udledninger der indeholder elementer af de to kemikalier skal registreres som miljøfarlige, men det undlod Mærsk Oil at gøre. Derfor fik selskabet tilladelse til begrænset udledning på et forkert grundlag.

  Mærsk Oil erkendte efterfølgende at have misinformeret Miljøstyrelsen.

  ”Det glæder mig, at der er blevet tildelt en bøde i den her sag, fordi Mærsk Oil ulovligt har udledt kemikalier til vores natur og havmiljø. Det er et vigtigt signal at sende til alle virksomheder, at uanset, hvor stor du er, så skal du overholde de regler og den lovgivning, der skal beskytte vores miljø og natur”, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening til DR Nyheder.

  Hun mener dog ikke at bøden på 500.000 kroner står i et rimeligt forhold til olieselskabets milliardomsætning.

  Kilde. DR Nyheder

  (Visited 6 times, 1 visits today)